Kipfilet bearnaise met boontjes en gebakken aardappelen

Kipfilet bearnaise met boontjes en gebakken aardappelen

Kip en dragon gaan heel goed samen, dat wisten we al. Het is dan eigenlijk ook niet zo vreemd dat deze kipfilet met bearnaisesaus ook zo overheerlijk smaakt. Lekker met geroosterde sperzieboontjes en gebakken aardappelen erbij, genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
bearnaisesaus

Bereidingswijze

  • Snij de sjalot fijn. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes.
  • Schil en snij de aardappelen in gelijke blokjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Voeg dan de sperzieboontjes toe en laat ze nog 6-7 minuten meekoken met de aardappelen. Giet samen af en laat uitlekken.
  • Kruid de kipfilets met de kipkruiden, peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de kipfilets 5 minuten aan elke kant. Schep de kipfilets uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Doe in de pan waarin je de kipfilets gebakken hebt de rest van de olijfolie en stoof de sjalot 1 minuut aan. Voeg de gekookte aardappelen en sperziebonen toe en roerbak 3 minuten tot de aardappelen mooi krokant gebakken zijn. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de bearnaisesaus in een klein steelpannetje of in een kommetje in de microgolfoven.
  • Serveer de gebakken boontjes en aardappelen met de kipfilet en werk af met de bearnaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 300 g sperziebonen
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 8 el bearnaisesaus

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 980 kcal
  • Koolhydraten 50.93 g
  • Suikers 3.6 g
  • Vetten 65.61 g
  • Verzadigde vetten 6.56 g
  • Eiwitten 43.43 g
  • Vezels 11.57 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.