Kipburger met puree en Zuiderse salade

Kipburger met puree en Zuiderse salade

Maak jong en oud blij met deze lekker originele kipburgers met smeuïge aardappelpuree en een frisse Zuiderse salade met pijnboompitten en kaasschilfers erbij. Een zomerse topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
kaasschilfers

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Halveer de kerstomaatjes. Doe het kippengehakt en de kipkruiden in een kom en meng met vochtige handen door elkaar. Vorm er per persoon een hamburger van.
  • Verhit een antikleefpan en rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou even opzij. Verhit de olijfolie in de pan en bak de kipburgers op een zacht vuur gaar aan beide kanten.
  • Verdeel de rucola over de borden, schik er de kerstomaatjes bij en strooi er de pijnboompitten over. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en kruid met peper en zout. Druppel de dressing over de salade en werk af met de kaasschilfers.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, nootmuskaat, peper en zout toe. Serveer de gebakken kipburgers en aardappelpuree bij de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 125 g kers­tomaten
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl kipkruiden
  • 30 g pijnboompitten
  • 25 g rucola
  • 30 g kaasschilfers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl balsamico
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 818 kcal
  • Koolhydraten 51.84 g
  • Suikers 2.54 g
  • Vetten 45.25 g
  • Verzadigde vetten 13.92 g
  • Eiwitten 47.59 g
  • Vezels 8.44 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Noten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.