Kipballetjes in tomaat-paprikasaus met peterseliepuree

Kipballetjes in tomaat-paprikasaus met peterseliepuree

Zin in een lekker bordje comfort food? Met deze heerlijke kipballetjes met smeuïge peterseliepuree maak je het hele gezin helemaal blij! Eenvoudig om te maken, maximum smaakeffect. Geniet van deze heerlijke, simpele kost!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de ui fijn. Snij de paprika's in reepjes. Pers de knoflook.
  • Doe het kippengehakt, een snuf peper en zout, de helft van het paprikapoeder en de helft van de fijngesneden ui in een kom en meng goed. Rol er met vochtige handen gehaktballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en stoof de rest van de ui glazig in 3 minuten. Voeg de knoflook, paprikareepjes en de rest van het paprikapoeder toe. Roerbak 6-7 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 2 eetlepels water toe en roer goed om.
  • Breng de saus aan de kook en laat 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de gehaktballetjes terug toe en laat nog 8 minuten garen.
  • Hak de bladpeterselie fijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, de fijngehakte peterselie, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Serveer de peterseliepuree met de balletjes in tomaat-paprikasaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl paprika­poeder
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 780 kcal
  • Koolhydraten 69.37 g
  • Suikers 16.62 g
  • Vetten 33.52 g
  • Verzadigde vetten 10.29 g
  • Eiwitten 42.65 g
  • Vezels 16.53 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.