Kip yakitori met zoete aardappelpuree en paksoi

Yakitori zijn Japanse kippenspiesjes met een heerlijke kleverige marinade. Ze passen heerlijk bij de zoete aardappelpuree en gewokte paksoi. Een originele, kleurrijke en lichte maaltijd, geniet ervan!
Ingrediënten

kipfilet

satéprikker

teriyakisaus

zoete aardappel

gember

knoflook

lente-uitje

paksoi

sojascheut

sojasaus
Bereidingswijze
- Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Rijg ze op de satéprikkers. Leg de kipsaté's op een bord en bestrijk ze rondom met de teriyakisaus. Laat even marineren in de koeling.
- Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
- Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen. Hou het witte en groene deel gescheiden. Verwijder de wortel van de paksoi en snij in reepjes (tip: je mag het groene deel van de paksoi ook gebruiken).
- Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan en bak de kippenspiesjes rondom op matig vuur, zo'n 6-7 minuten in totaal.
- Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan of wok en voeg het wit van de lente ui, de gember en knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de paksoi toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de sojascheuten, de sojasaus en peper toe en laat de sojasaus kort inkoken.
- Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
- Schep de zoete aardappelpuree op borden. Schep er de gewokte paksoi bij en leg er de yakitori bij. Werk af met het groen van de lente-ui en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 kipfilets
- 4 satéprikkers
- 4 el teriyakisaus
- 500 g zoete aardappelen
- 20 g gember
- 1 teentje knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 paksoi
- 100 g sojascheuten
- 2 el sojasaus
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 595 kcal
- Koolhydraten 57.86 g
- Suikers 10.26 g
- Vetten 17.12 g
- Verzadigde vetten 2.71 g
- Eiwitten 47.18 g
- Vezels 10.5 g
Allergenen Gluten, Sesam, Soja, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.