Kip uit de oven met pastinaak, aardappelen en appelmoes

Kip uit de oven met pastinaak, aardappelen en appelmoes

We nemen een echte klassieker van bij ons, kip met appelmoes, en voegen er nog een extra groente aan toe: pastinaak! Heel gemakkelijk om te maken, want de kip gaart samen met de aardappelen en pastinaak in de oven. Ondertussen maak je een lekkere appelmoes klaar. Een heerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en snij de aardappelen in gelijke stukjes. Schil de pastinaken en snij in balkjes. Neem een grote brede ovenschaal (braadslede) en leg er de aardappelen en pastinaken in. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel door elkaar.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier, bestrijk ze rondom met de rest van de olijfolie en strooi er de kipkruiden over. Schuif de groenten wat opzij in de braadslede, zodat de kipfilets erbij kunnen liggen. Zet 20 minuten in de oven, keer de kipfilets na 10 minuten om.
  • Schil de appels en snij ze in blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Verhit de boter in een stoofpot. Bak de appelblokjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat pruttelen op een zacht vuur tot de appel zacht is. Voeg de aangegeven hoeveelheid kaneel toe. Druk fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de kipfilets met de geroosterde pastinaak, aardappelen en de appelmoes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 2 pastinaken
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 3 appels
  • ½ citroen
  • ½ kl kaneel

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 760 kcal
  • Koolhydraten 84.24 g
  • Suikers 31.65 g
  • Vetten 25.29 g
  • Verzadigde vetten 7.35 g
  • Eiwitten 40.83 g
  • Vezels 16.47 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.