Kip uit de oven met appelmoes en aardappelwedges

Kip uit de oven met appelmoes en aardappelwedges

Met dit gerecht ga je scoren bij jong én oud, en het is ook nog eens super eenvoudig om klaar te maken. Je maakt de kip en de aardappelen namelijk samen in de oven klaar. Ondertussen heb je tijd om een heerlijke appelmoes te maken. Kip en appeltjes, het blijft een zalige combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kipfilets. Kruid met peper en zout en strooi de kipkruiden erover. Leg hiernaast de aardappelwedges. Besprenkel alles met de olijfolie. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de appels en snij ze in blokjes. Pers het sap van de citroen. Verhit de boter in een antikleefpan. Bak de appelblokjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat koken op een zacht vuur tot de appel zacht is. Druk fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de gebakken kip met de aardappelwedges, de appelmoes, gemengde sla en de mayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 appels
  • ½ citroen
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 3 el mayonaise
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 894 kcal
  • Koolhydraten 79.6 g
  • Suikers 32.71 g
  • Vetten 43.23 g
  • Verzadigde vetten 10.04 g
  • Eiwitten 41.81 g
  • Vezels 12.76 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.