Kip uit de oven met appelmoes en aardappelwedges
Met dit gerecht ga je scoren bij jong én oud, en het is ook nog eens super eenvoudig om klaar te maken. Je maakt de kip en de aardappelen namelijk samen in de oven klaar. Ondertussen heb je tijd om een heerlijke appelmoes te maken. Kip en appeltjes, het blijft een zalige combinatie!
Ingrediënten
gemengde sla
kipfilet
kipkruiden
vastkokende aardappel
appel
citroen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de gemengde sla en laat uitlekken.
- Dep de kipfilets droog met keukenpapier. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg in het midden de kipfilets. Kruid met peper en zout en strooi er de kipkruiden over. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Was de aardappelen en snij ze in partjes (wedges).
- Haal de bakplaat uit de oven en leg er de aardappelwedges rond. Kruid met peper en zout en besprenkel met de rest van de olijfolie. Zet terug 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schil de appels en snij ze in blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Verhit de boter in een antikleefpan. Bak de appelblokjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat pruttelen op een zacht vuur tot de appel zacht is. Plet fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de gebakken kip met de aardappelwedges, de appelmoes, gemengde sla en de mayonaise.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 zakje gemengde sla
- 2 kipfilets
- 2 kl kipkruiden
- 400 g vastkokende aardappelen
- 3 appels
- ½ citroen
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- 1 el suiker
- 3 el mayonaise
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 906 kcal
- Koolhydraten 82.8 g
- Suikers 44.51 g
- Vetten 43.18 g
- Verzadigde vetten 10.04 g
- Eiwitten 41.21 g
- Vezels 13.76 g
Allergenen Gluten, Schaaldieren, Soja, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.