Kip tortiglioni met prei en dragon

Kip tortiglioni met prei en dragon

Hoe wij onze pasta graag hebben? Simpel, snel en overheerlijk! Zoals deze heerlijke tortiglioni, dat zijn iets bredere pastabuisjes dan penne, met een romig sausje met kip, gestoofde prei en dragon. Een lekker vullend en overheerlijk bordje vol. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
tortiglioni
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Was en snij de prei in ringen van 0,5 centimeter. Halveer de courgette in de lengte en snij dan in plakjes. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes dragon en hak fijn. Pers de citroen.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de tortiglioni beetgaar in 10 minuten. Giet af.
  • Snij de kipfilets in blokjes. Kruid met peper en zout. Bak de kip goudbruin in de olijfolie in 4 minuten, haal uit de pan en zet even opzij.
  • Zet het vuur wat zachter en doe de ui, prei en courgette in de pan. Laat 4 minuten bakken. Voeg de knoflook toe en laat ook 1 minuut garen. Voeg nu de kip terug toe. Verkruimel de kippenbouillon erover en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen. Verwijder eventueel het deksel na 5 minuten mocht je de saus te waterig vinden.
  • Voeg de room, dragon, tortiglioni en citroensap toe. Kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 stengel prei
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g dragon
  • ½ citroen
  • 200 g tortiglioni
  • 2 kipfilets
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 863 kcal
  • Koolhydraten 94.82 g
  • Suikers 25.78 g
  • Vetten 25.52 g
  • Verzadigde vetten 10.01 g
  • Eiwitten 57.66 g
  • Vezels 12.35 g

Allergenen Gluten, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.