Kip tikka masala

Kip tikka masala

Kip tikka masala is een typische Indische curry, uitgevonden in ... Engeland! Het is een Indische immigrant die deze curry ontwikkelde, meer afgestemd op ons Westers smakenpallet. Resultaat is een perfect bordje 'east meets west'. Overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kippendij
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
magere Griekse yoghurt

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui in plakjes. Pluk de blaadjes munt en koriander. Rasp de komkommer. Leg een handdoek in een vergiet en laat de komkommer hierin uitlekken.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de kippendijen in blokjes. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de plakjes ui. Voeg na 2 minuten de garam masala, de chilivlokken en de helft van de komijn toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi aangebakken is.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Hak de munt en de helft van de blaadjes koriander fijn. Knijp de komkommer uit. Doe de yoghurt, fijngehakte munt en koriander, komkommer en de rest van de komijn in een mengkom en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de kip tikka masala over de rijst en lepel er de yoghurtsaus over. Werk af met blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • ½ komkommer
  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g kippendijen
  • 1 el garam masala
  • 1 kl chilivlokken
  • 2 kl komijn
  • 1 el tomaten­puree
  • 1 brik kokosmelk
  • 1 potje magere Griekse yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 813 kcal
  • Koolhydraten 81.48 g
  • Suikers 14.78 g
  • Vetten 32.65 g
  • Verzadigde vetten 17.93 g
  • Eiwitten 44.52 g
  • Vezels 4.6 g

Allergenen Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.