Kip tikka masala met courgette en rijst

Kip tikka masala met courgette en rijst

Kip tikka masala is een typische Indische curry, uitgevonden in ... Engeland! Het is een Indische immigrant die deze curry ontwikkelde, meer afgestemd op ons Westers smakenpallet. Resultaat is een perfect bordje 'east meets west'. Overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de ui in halve ringen. Snij de courgette overlangs in vier en dan in plakjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Verhit de arachideolie in een antikleefpan en bak de ui en courgette. Voeg na 2 minuten de cayennepeper (dit kan je ook weglaten als je niet van pikant houdt) en de komijn toe. Roer goed om en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 5 minuten bakken, tot de kip mooi aangebakken is. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg dan de kokosmelk en garam masala toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  • Serveer de kip tikka masala over de rijst en werk af met blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 kipfilets
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 802 kcal
  • Koolhydraten 78.6 g
  • Suikers 13.72 g
  • Vetten 32.09 g
  • Verzadigde vetten 20.33 g
  • Eiwitten 46.7 g
  • Vezels 5.85 g

Allergenen Gluten, Soja, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.