Kip Tetrazzini

Kip Tetrazzini

Kip tetrazzini, het klinkt misschien wel Italiaans, maar eigenlijk is het een Amerikaans gerecht, geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Het is een lekkere ovenschotel met spirelli, kip, champignons, broccoli en parmezaan. Gemakkelijk om te maken en ideaal comfort food na een zware dag. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
spirelli
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
panko

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui in plakjes en pers de knoflook. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de kip in blokjes.
  • Meng het paprikapoeder en de oregano door elkaar in een schaal en meng de kippenblokjes hierdoor, zodat ze helemaal rondom bedekt zijn met de kruidenmengeling.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli 4 minuten, voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 3 minuten meekoken. Giet dan de pasta en broccoli af.
  • Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan. Bak de champignons aan tot ze bruinen en voeg dan de ui, de knoflook en de kippenblokjes toe. Laat 6-8 minuten bakken en schep regelmatig om. Kruid met peper en zout.
  • Overstrooi de pan met de bloem en schep goed om. Voeg dan de melk en per persoon 100 millliliter water toe en breng aan de kook. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer om. Laat de saus indikken. Meng de pasta en broccoli door de saus.
  • Schep alles in een ovenschaal. Overstrooi met de panko en de rest van de geraspte kaas en zet 12 minuten in de oven, totdat er een mooi goudbruin korstje verschijnt en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ broccoli
  • 125 g champignons
  • 2 kipfilets
  • 1 kl paprika­poeder
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 200 g spirelli
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 4 el panko

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 120 ml melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 829 kcal
  • Koolhydraten 94.91 g
  • Suikers 15.01 g
  • Vetten 18.06 g
  • Verzadigde vetten 5.49 g
  • Eiwitten 64.62 g
  • Vezels 12.94 g

Allergenen Gluten, Lactose, Selderij, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.