Kip tandoori met spinazie en munt

Kip tandoori met spinazie en munt

Kip tandoori is een traditioneel gerecht uit de Indiase keuken. Tandoori kruidenmix is een geurig mengsel van onder andere koriander, fenegriek, kaneel en foelie. De kip wordt traditioneel op grote spiesen gegaard in een tandoor oven. Wij vermoeden dat je die thuis niet hebt, dus maakten we een snelle maar toch overheerlijke versie die je makkelijk zelf kan maken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Pers de teentjes knoflook. Pers het sap van de citroen. Snij de kip in blokjes.
  • Doe de yoghurt, het citroensap, de helft van de geperste knoflook, de tandoorikruiden en een snufje zout in een kom. Meng goed door elkaar. Doe er de kippenblokjes bij en meng goed. Zet 10 minuten in de koelkast.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Schil de gember en rasp fijn. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Verhit de helft van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en voeg de rest van de knoflook, de gember en de komijn toe en roerbak voor 1 minuut. Voeg dan de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Meng er de fijngesneden munt door en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep in een kom en bedek met aluminiumfolie.
  • Veeg met een stukje keukenpapier de pan terug schoon. Verhit de rest van de plantaardige olie in de pan. Haal de kip uit de koelkast en voeg toe aan de pan, samen met de marinade. Roerbak gedurende 5-7 minuten, tot de kip gaar is.
  • Serveer de gekookte rijst met de kip tandoori en de spinazie met munt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 2 kipfilets
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g munt
  • 20 g gember
  • 200 g spinazie
  • 1 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 657 kcal
  • Koolhydraten 73.42 g
  • Suikers 9.88 g
  • Vetten 18.2 g
  • Verzadigde vetten 3.05 g
  • Eiwitten 45.3 g
  • Vezels 3.59 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.