Kip Stroganoff met spirelli

Kip Stroganoff met spirelli

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken met paprika en room. Origineel wordt het gemaakt met rundsvlees, maar met kip is ook een lekkere variatie! Wij tonen je hoe je deze klassieker met een twist in een wip op tafel kan zetten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
spirelli
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Snij de rode paprika in reepjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de kipfilets in reepjes en kruid met peper en zout.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  • Smelt de boter in een pan en roerbak de reepjes kip 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg nu de paprika en champignons toe en roerbak voor 4 minuten op een matig vuur. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn. Voeg de lichte room toe aan de pan en roer goed door elkaar. Voeg nu de gebakken kip toe en laat nog 1 minuut doorwarmen. Serveer met de spirelli en werk af met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 2 kipfilets
  • 200 g spirelli
  • 2 kl paprika­poeder
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 775 kcal
  • Koolhydraten 77.68 g
  • Suikers 11.06 g
  • Vetten 24.99 g
  • Verzadigde vetten 13.8 g
  • Eiwitten 54.93 g
  • Vezels 10.1 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.