Kip Stroganoff met bloemkoolrijst

Kip Stroganoff met bloemkoolrijst

Stroganoffsaus is een pittige saus uit de Russische keuken met paprika en room. Origineel wordt het gemaakt met rundsvlees, maar met kip is het ook een lekkere variatie! Door er bloemkoolrijst bij te serveren, heb je een heerlijk koolhydraatarm gerecht. Smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
bloemkoolrijst
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Snij de rode paprika in reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, snij in reepjes en kruid met peper en zout.
  • Smelt de boter in een pan en roerbak de reepjes kip 5 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg nu de paprika en champignons toe en roerbak voor 4 minuten op een matig vuur. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
  • Verhit de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 50 milliliter water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Voeg de lichte room en per persoon 50 milliliter water toe aan de pan met de champignons en paprika en roer goed door elkaar. Voeg nu de gebakken kip terug toe en laat nog 1 minuut doorwarmen.
  • Schep de bloemkoolrijst op borden. Schep er de kip met Stroganoffsaus bij. Werk af met de fijngehakte peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 2 kipfilets
  • 2 kl paprika­poeder
  • 300 g bloemkoolrijst
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el boter
  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 521 kcal
  • Koolhydraten 15.18 g
  • Suikers 11.11 g
  • Vetten 29.75 g
  • Verzadigde vetten 14.3 g
  • Eiwitten 44.43 g
  • Vezels 6.7 g

Allergenen Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.