Kip souvlaki

Kip souvlaki

Kip souvlaki zijn heerlijke kipkebabs uit Griekenland. Daar laten ze de kip soms uren marineren. Wij geven je een snelle en toch overheerlijke manier om lekkere pitabroodjes te maken met sappige kip, salade en een yoghurt-tahindressing. De zon op je bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
za'atar
Ingredientfoto
kippendij
Ingredientfoto
Griekse yoghurt
Ingredientfoto
tahin
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
pita­broodje

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui in halve maantjes. Snij de paprika in reepjes. Pluk de blaadjes munt en snij ze in fijne reepjes. Snij de little gems in fijne reepjes. Pers de teentjes knoflook.
  • Meng de helft van de olijfolie met de helft van de za'atar en een snuf peper en zout in een kom. Snij de kippendijen in reepjes en voeg ze toe aan de kom. Meng goed, zodat de olijfolie mooi rond de kip kleeft.
  • Meng de yoghurt met de tahin, het sap van de citroen, per persoon 1/2 eetlepel water, de helft van de knoflook, de helft van de munt en een snuf peper en zout in een kommetje. Dit is de dressing.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de rode ui, de rest van de knoflook en de paprika aan voor 3 minuten. Voeg dan de kippenreepjes toe. Laat 7-9 minuten bakken tot de kip gaar is. Schep regelmatig om.
  • Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of warm ze op in een antikleefpan, zonder vetstof. Snij de pitabroodjes helemaal open, en serveer er de fijngesneden sla, de gebakken kip en groenten op. Werk af met de dressing en de rest van de munt.
  • TIP: Heb je nog pitabroodjes over? Snij de geroosterde pitabroodjes in reepjes en meng de rest van de za'atar met extra vierge olijfolie tot je een mooi dipsausje hebt. Heerlijk als hapje om de pitabroodjes in te dippen!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 10 g munt
  • 2 little gems
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el za'atar
  • 300 g kippendijen
  • ½ potje Griekse yoghurt
  • 2 el tahin
  • 1 citroen
  • 4 pita­broodjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 912 kcal
  • Koolhydraten 100.22 g
  • Suikers 21.1 g
  • Vetten 31.26 g
  • Verzadigde vetten 5.6 g
  • Eiwitten 53.61 g
  • Vezels 10.76 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose, Sesam. Kan sporen bevatten van andere allergenen.