Kip saltimbocca met tomaat-mozzarella salade

Kip saltimbocca met tomaat-mozzarella salade

Heerlijke zomerkost, waarbij we 2 Italiaanse klassiekers samenbrengen in een origineel koolhydraatarm gerecht: we maken kip saltimbocca met daarbij een frisse tomaat-mozzarella salade. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
mozzarella

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij overlangs in 2, zodat je 2 dunne plakken hebt. Kruid met peper en zout. Wikkel rond elke filet een plakje spek. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het spek mooi krokant is en de kip gaar. Draai de kipfilets halverwege om.
  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou apart.
  • Snij ondertussen de kerstomaten in kwartjes. Snij de mozzarella in blokjes. Meng de kerstomaten met de rucola en mozzarellablokjes.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Controleer of de kipfilets gaar zijn. Meng de dressing door de salade. Serveer de kip saltimbocca met de tomaat-mozzarella salade en de geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 50 g rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 bol mozzarella

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 653 kcal
  • Koolhydraten 6.14 g
  • Suikers 2.38 g
  • Vetten 40.03 g
  • Verzadigde vetten 24.04 g
  • Eiwitten 56.46 g
  • Vezels 2.12 g

Allergenen Noten, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.