Kip saltimbocca met gnocchi pomodoro

Kip saltimbocca met gnocchi pomodoro

Saltimbocca wil letterlijk zeggen 'spring in de mond'. Als je deze Italiaanse klassieker proeft, weet je waarom! Daarbij komen nog eens gnocchi, heerlijk zachte Italiaanse aardappelkussentjes met een tomatensausje bij. Watertanden!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
gnocchi

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de kipfilets overlangs in 2, zodat je 2 dunne plakken hebt, leg een blaadje salie op elk stuk. Wikkel rond elke filet een plakje spek. Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven, totdat het spek mooi krokant is en de kip gaar. Draai de kipfilets na 10 minuten om.
  • Snij per persoon 1 blaadje salie in fijne reepjes. Pers de knoflook. Snij de ui fijn. Verhit een grote pan en voeg de olijfolie toe. Bak de salie, ui en knoflook kort aan. Voeg dan de passata toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Snij ondertussen de tomaat in fijne blokjes.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af.
  • Roer de tomatenblokjes en gnocchi door de saus. Kruid met peper en zout. Serveer de gebakken kipfilets met de gnocchi pomodoro.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 10 g salie
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 250 ml tomaten­passata
  • 1 tomaat
  • 250 g gnocchi

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 953 kcal
  • Koolhydraten 98.79 g
  • Suikers 12.55 g
  • Vetten 27.86 g
  • Verzadigde vetten 16.76 g
  • Eiwitten 61.75 g
  • Vezels 8.69 g

Allergenen Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.