Kip saltimbocca met champignonroomsaus en gebakken aardappelen

Kip saltimbocca met champignonroomsaus en gebakken aardappelen

'Saltimbocca' betekent letterlijk 'in de mond springen' en is een klassiek Italiaans gerecht uit de streek rond Rome. Het traditionele recept bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees bedekt met rauwe ham en verse salie. Probeer eens wat anders en maak een saltimbocca van kip. Serveer er een champignonroomsaus en gebakken aardappelen bij. Wedden dat je smaakpapillen zullen springen van plezier?

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kastanje­champignon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
gerookt spek
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook de aardappelen 15 minuten in licht gezouten water en giet dan af.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Schik de plakjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Zet nog even opzij.
  • Snij de kipfilets overlangs in 2, zodat je 2 dunne plakken hebt, leg een blaadje salie op elk stuk. Wikkel rond elke filet een plakje spek. Leg de kip bovenop de champignons en zet 20 minuten in de oven, totdat het spek mooi krokant is en de kip gaar.
  • Snij de rest van de salie in fijne reepjes. Pers de knoflook. Verwarm een pan en voeg de rest van de olijfolie toe. Bak de salie en knoflook kort aan, voeg dan de aardappelen toe en laat ze even krokant bakken.
  • Haal de aardappelen uit de pan, zet even opzij. Doe de champignons en het vrijgekomen vocht van de ovenschaal in de pan. Laat kort aanstoven en voeg dan de room toe. Roer goed, tot je een mooie saus hebt. Kruid met peper en zout.
  • Schik de aardappelen op de borden, lepel er de champignonsaus over en leg daar de kipfilet met spek op.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g kastanje­champignons
  • 2 kipfilets
  • 10 g salie
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 809 kcal
  • Koolhydraten 40.82 g
  • Suikers 2.29 g
  • Vetten 45.62 g
  • Verzadigde vetten 23.28 g
  • Eiwitten 48.27 g
  • Vezels 8.29 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.