Kip ras el hanout met paprika en bulgur

Kip ras el hanout met paprika en bulgur

Ras el hanout is een van oorsprong Marokkaans kruidenmengsel van soms wel 20 verschillende specerijen. Het mengsel wordt gebruikt om vlees te marineren of om gerechten op smaak te brengen. Dit gerecht met gekruide kip, paprika en bulgur is super makkelijk om te bereiden en zorgt voor een heerlijke geur in huis. Wedden dat je dit zo weer opnieuw wil maken?!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
munt
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
ras el hanout

Bereidingswijze

  • Doe de bulgur en de rozijnen in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Snij de ui in halve ringen. Hak de muntblaadjes fijn. Snij de citroen in partjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Meng de kippenblokjes met de helft van de ras el hanout, wat peper en zout in een kom.
  • Verwarm de ovengril voor op 200 °C. Leg de citroenpartjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en grill 10 minuten tot ze karamelliseren.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Stoof de ui zacht. Voeg de paprikablokjes toe en laat 2 minuten meestoven. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en laat 2 minuten koken. Voeg de kip toe en laat nog eens 2 minuten koken.
  • Voeg nog eens per persoon 50 milliliter water toe en draai het vuur wat zachter. Laat 5 minuten koken tot de kip gaar is.
  • Roer de munt en de overige ras el hanout door de bulgur met rozijnen. Kruid bij met peper en zout.
  • Serveer de kip met de bulgur en de gegrilde citroenpartjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g bulgur
  • 30 g rozijnen
  • 1 rode ui
  • 10 g munt
  • 1 citroen
  • 1 groene paprika
  • 2 kipfilets
  • 1 el ras el hanout

Uit jouw keuken

  • 2 kl olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 562 kcal
  • Koolhydraten 73.85 g
  • Suikers 22.92 g
  • Vetten 8.36 g
  • Verzadigde vetten 1.19 g
  • Eiwitten 40.89 g
  • Vezels 12.73 g

Allergenen Gluten, Sulfiet, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.