Kip puttanesca met een zuiderse groentensaus en Griekse pasta

Kip puttanesca met een zuiderse groentensaus en Griekse pasta

Een variatie op de Italiaanse spaghetti Puttanesca, maar dan met kip. We reizen verder door het Zuiden met een heerlijke groentensaus en combineren die met Griekse pasta. Het summum van de zon op je bord!

Ingrediënten

Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar hou per persoon 100 milliliter van het kookvocht bij. Spoel de orzo met heet water.
  • Snij de sjalot in fijne plakjes. Pers de knoflook. Snij de courgette in plakjes. Snij de tomaten in blokjes.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de kipfilets 3 minuten, draai om en laat nog 2 minuten bakken. Schep uit de pan en bewaar op een bord onder aluminiumfolie.
  • Voeg nu de sjalot toe aan de pan waarin je de kip gebakken hebt. Voeg na 1 minuut ook de knoflook, Italiaanse kruiden en courgetteplakjes toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg de tomatenpuree toe, roer om en laat 1 minuut meebakken. Voeg de tomaten en het kookvocht van de pasta toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  • Leg de kipfilets terug in de pan en zet een deksel op de pan. Laat 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de olijven en kappertjes toe en laat nog 5 minuten garen.
  • Serveer de gebakken kip met de orzo, de groenten en saus. Werk af met blaadjes basilicum.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g orzo
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 kipfilets
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el tomaten­puree
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 619 kcal
  • Koolhydraten 61.38 g
  • Suikers 12.72 g
  • Vetten 18.16 g
  • Verzadigde vetten 2.91 g
  • Eiwitten 49.47 g
  • Vezels 7.45 g

Allergenen Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.