Kip-parmezaanballetjes in groenten-tomatensaus met courgettespaghetti

Kip-parmezaanballetjes in groenten-tomatensaus met courgettespaghetti

Kleurrijk, fris en licht! Wat een heerlijke combinatie! We maken originele kippengehaktballetjes met parmezaan in, daarbij komt een tomatensaus volgeladen met groentjes én courgettespaghetti. Gezond genieten noemen we dat!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in fijne reepjes. Snij het zachte binnenste van de courgette in blokjes. Doe de courgetteslierten in een ovenschaal, besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er de parmezaan, de Italiaanse kruiden, de helft van de fijngesneden ui en de helft van de fijngehakte bladpeterselie door. Kruid met peper en zout. Rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit 1/4de van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballetjes gebakken hebt en stoof de rest van de ui op een matig vuur. Schil ondertussen de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Voeg de wortelblokjes, het binnenste van de courgettes en de paprikablokjes toe en laat 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de courgettespaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus. Werk af met de rest van de fijngehakte bladpeterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 10 g blad­peterselie
  • 300 g kippengehakt
  • 30 g parmezaan
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 2 wortelen
  • 1 gele paprika
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 760 kcal
  • Koolhydraten 37.69 g
  • Suikers 30.47 g
  • Vetten 44.27 g
  • Verzadigde vetten 9.82 g
  • Eiwitten 47.88 g
  • Vezels 13.51 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.