Kip parmezaan met spinazie en penne

Kip parmezaan is een gerecht met Italiaanse ingrediënten, dat eigenlijk uitgevonden werd in de Verenigde Staten. Klinkt vreemd, maar toch is het overheerlijk! De kip krijgt een kazig korstje en wordt in een tomatensaus gegaard in de oven. Daarbij komt penne met spinazie. Een heerlijke combinatie waar je mee zal scoren!
Ingrediënten

ui

knoflook

tomatenblokjes

mozzarella

kipfilet

parmezaan

penne

spinazie
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en de helft van de knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer goed om en laat de saus 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
- Snij de mozzarella in plakjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en schik er de plakjes mozzarella op. Bestrooi met de parmezaan.
- Schep de tomatensaus over in een ovenschaal. Leg de kipfilets erbij. Zet 18 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog 2 minuten onder de grill van de oven om te gratineren.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de spinazie en de rest van de knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Meng de spinazie door de penne.
- Serveer de parmezaan kip met de penne met spinazie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bol mozzarella
- 2 kipfilets
- 30 g parmezaan
- 200 g penne
- 200 g spinazie
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 940 kcal
- Koolhydraten 80.28 g
- Suikers 12.36 g
- Vetten 35.7 g
- Verzadigde vetten 13.45 g
- Eiwitten 70.64 g
- Vezels 9.21 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.