Kip Milanese met tomatensaus en linguine
Een klassieker, recht uit Milaan: krokant gepaneerde kipfilet met een lekkere tomatensaus en linguine. De rucola erbij zorgt voor wat extra pit. Vergeet niet er wat citroensap over te sprenkelen. Italianen weten wat goed is!
Ingrediënten
rucola
linguine
kipfilet
bio-ei
panko
ui
knoflook
Italiaanse kruiden
tomatenblokjes
citroen
Bereidingswijze
- Was de rucola en laat uitlekken.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
- Leg een stuk plastiekfolie of bakpapier onder en boven de kipfilets en sla ze plat met een deegrol of ander zwaar voorwerp (bijv. een kookpot) tot 0,5 cm dikte. Doe de bloem, het (de) ei(eren) en de panko in aparte kommetjes. Klop het ei los. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pot en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 5 minuten op matig vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Snij de citroen in partjes.
- Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak hierin de kip op een zacht vuur gedurende 6-7 minuten, totdat het korstje mooi goudbruin kleurt. Controleer of de kip mooi doorbakken is.
- Serveer de linguine met de kip Milanese, de tomatensaus, rucola en een citroenpartje.
Ingrediënten voor 2 personen
- 25 g rucola
- 200 g linguine
- 2 kipfilets
- 1 bio-ei
- 8 el panko
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 kl Italiaanse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes
- ½ citroen
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el bloem
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 871 kcal
- Koolhydraten 101.76 g
- Suikers 11.67 g
- Vetten 23.43 g
- Verzadigde vetten 4.08 g
- Eiwitten 58.45 g
- Vezels 8.81 g
Allergenen Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.