Kip Milanese met tomatensaus en linguine

Kip Milanese met tomatensaus en linguine

Een klassieker, recht uit Milaan: krokant gepaneerde kipfilet met een lekkere tomatensaus en linguine. De rucola erbij zorgt voor wat extra pit. Vergeet niet er wat citroensap over te sprenkelen. Italianen weten wat goed is!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Leg een stuk plastiekfolie of bakpapier onder en boven de kipfilets en sla ze plat met een deegrol of ander zwaar voorwerp tot 0,5 cm dikte. Doe de bloem, het (de) ei(eren) en de panko in aparte kommetjes. Klop het ei los. Dep de kipfilets droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 5 minuten op matig vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout. Snij de citroen in partjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak hierin de kip op een zacht vuur gedurende 6-7 minuten, totdat het korstje mooi goudbruin kleurt. Controleer of de kip mooi doorbakken is.
  • Serveer de linguine met de kip Milanese, de tomatensaus, rucola en een citroenpartje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • ½ citroen
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 887 kcal
  • Koolhydraten 104.5 g
  • Suikers 12.9 g
  • Vetten 23.62 g
  • Verzadigde vetten 4.1 g
  • Eiwitten 59.02 g
  • Vezels 9.31 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.