Kip met wortel-pastinaakpuree en graanmosterdsaus

Kip met wortel-pastinaakpuree en graanmosterdsaus

Een gerecht dat proeft als echt comfort food, maar eigenlijk verrassend licht is. Heerlijke gebakken kip met een zalige wortel-pastinaakpuree en afgewerkt met een originele graanmosterdsaus. Smullen zonder schuldgevoel, laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
graanmosterd

Bereidingswijze

  • Schil de wortelen en pastinaken en snij in blokjes. Leg de groenten in een kookpot en zet ze onder met water. Voeg een flinke snuf zout toe. Breng het water aan de kook. Laat ongeveer 12 minuten pruttelen tot ze gaar zijn.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper, zout en de kipkruiden. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kipfilets 5 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Zet de pan even opzij, die heb je later nog nodig. Hak de peterselie fijn.
  • Giet de wortelen en pastinaken af, doe ze terug in de pot en zet nog even op het vuur, zodat het overtollige vocht kan verdampen. Stamp met een pureestamper. Voeg de helft van de boter toe en roer tot de boter is gesmolten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Los het maïszetmeel op in per persoon 2 eetlepels water. Doe per persoon 100 milliliter water in de pan waarin je de kip gebakken hebt. Breng aan de kook, roer de aanbaksels goed los en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Roer goed en voeg het maïszetmeelpapje toe. Wanneer de saus indikt, voeg je de graanmosterd en de rest van de boter toe. Kruid met peper en zout. Leg de kipfilets terug in de pan en wentel ze door de saus. Laat ze even opwarmen.
  • Serveer de wortel-pastinaakpuree met de kipfilets en de graanmosterdsaus. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 wortelen
  • 2 pastinaken
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 el graanmosterd

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el maïszetmeel
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 588 kcal
  • Koolhydraten 42.61 g
  • Suikers 10.27 g
  • Vetten 25.88 g
  • Verzadigde vetten 11.35 g
  • Eiwitten 39.62 g
  • Vezels 14.34 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Selderij, Mosterd, Sulfiet, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.