Kip met spinazieroomsaus en geroosterde aardappelen

Kip met spinazieroomsaus en geroosterde aardappelen

Kip, spinazie en knoflook zijn een heerlijke combinatie, en al zeker als er ook nog eens een romig-kazig sausje aan te pas komt! Een heerlijk pannetje comfortfood met ook nog eens geroosterde aardappelen erbij. Dat wordt genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
harde geraspte kaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de spinazie grof.
  • Smelt de helft van de boter in een grote pan. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de pan hou warm onder aluminiumfolie.
  • Smelt de rest van de boter in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg dan per persoon 100 milliliter water toe. Verkruimel er de kippenbouillon bij en meng goed. Breng aan de kook en voeg de room toe. Meng opnieuw en voeg de spinazie toe.
  • Wanneer de spinazie wat geslonken is, kruid met peper en zout, roer er de geraspte harde kaas door en leg er de gebakken kipfilets terug bij. Laat nog 5 minuten doorwarmen op een matig vuur.
  • Serveer de geroosterde aardappelen met de kipfilets in spinazieroomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spinazie
  • 2 kipfilets
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 30 g harde geraspte kaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 818 kcal
  • Koolhydraten 44.69 g
  • Suikers 8.78 g
  • Vetten 48.29 g
  • Verzadigde vetten 22.64 g
  • Eiwitten 48.64 g
  • Vezels 9.07 g

Allergenen Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.