Kip met pistachenootjes en gebakken patatjes
Gebakken patatjes, dat smaakt altijd, nietwaar? We serveren ze ditmaal met stukjes kip, sperzieboontjes en een heerlijke verrassende dressing van kappertjes, pistachenootjes en dragon. Gebakken patatjes waren nog nooit zo origineel. En supergemakkelijk bovendien, want dit gerecht zet je in 20 minuten op tafel, hoera!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
sperzieboon
knoflook
dragon
kappertjes
kipfilet
pistachenoot
Bereidingswijze
- Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 centimeter. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en snij ze nog eens doormidden. Kook de aardappelen halfgaar in gezouten water gedurende 12 minuten. Voeg na 10 minuten de sperzieboontjes toe en laat nog 2 minuten meekoken.
- Pers de knoflook. Hak de dragon met de steeltjes fijn. Hak de kappertjes grof. Snij de kipfilet in reepjes.
- Verhit een grote antikleefpan en rooster de pistachenootjes hierin 2-3 minuten (zonder vetstof). Schep uit de pan en hak ze grof.
- Doe de olijfolie in de pan en bak de kippenreepjes mooi goudbruin. Giet de aardappelen en boontjes af en voeg dan bij de kippenreepjes. Voeg de knoflook en de boter toe. Laat nog 3 minuten verder bakken, totdat de aardappelen mooi krokant zijn.
- Schep alles uit de pan in een kom en voeg de kappertjes, pistachenootjes, de wittewijnazijn en de gehakte dragon toe. Kruid met peper en zout en schep goed om. Schep dan op de borden.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 300 g sperziebonen
- 2 teentjes knoflook
- 10 g dragon
- 1 el kappertjes
- 2 kipfilets
- 30 g pistachenoten
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 kl boter
- 1 el wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 585 kcal
- Koolhydraten 50.36 g
- Suikers 5.81 g
- Vetten 21.1 g
- Verzadigde vetten 4.44 g
- Eiwitten 45.65 g
- Vezels 11.64 g
Allergenen Gluten, Noten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.