Kip met pilaf met spinazie en feta

Kip met pilaf met spinazie en feta

Pilaf is een heerlijke bereiding waarbij rijst gegaard wordt met smaakmakers erbij. Resultaat is een heerlijk sappige rijstschotel, op smaak gebracht met feta en spinazie en blokjes gebakken kip erbij. Een verrassende manier om kip en rijst eens op een andere manier op tafel te zetten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
kipfilet

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de dille fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 2 minuten bakken. Kruid met peper en zout. Voeg de jasmijnrijst toe en laat enkele minuten mee bakken.
  • Voeg per persoon 150 milliliter licht gezouten water toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Rooster de amandelschilfers goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof. Schep uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier. Verkruimel de feta.
  • Doe de spinazie in een vergiet en overgiet met kokend water. Laat uitlekken.
  • Kruid de kip met peper en zout. Verhit 1/3 van de olijfolie in antikleefpan en bak de kip goudbruin en gaar. Haal uit de pan en leg op een bord en besprenkel enkele druppels citroensap. Dek af met aluminiumfolie.
  • Meng per persoon 1 koffielepel van het citroensap met de rest van de olijfolie en citroenzeste. Meng deze dressing, spinazie, dille en feta door de rijst. Snij de kip in plakjes.
  • Verdeel de pilaf over kommen, leg er de kip bovenop en werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g dille
  • ½ citroen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el amandel­schilfers
  • 100 g feta
  • 100 g spinazie
  • 2 kipfilets

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 853 kcal
  • Koolhydraten 68.42 g
  • Suikers 7.37 g
  • Vetten 40.73 g
  • Verzadigde vetten 11.68 g
  • Eiwitten 51.1 g
  • Vezels 5.73 g

Allergenen Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.