Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

Alles is lekker met een krokant korstje, toch? Daarom moet je deze heerlijke 'kipstrips' met een krokant korstje van parmezaan zeker eens proberen. Daarbij komen ook nog eens krokante ovengebakken aardappelwedges met rozemarijn en een fris slaatje. Een lekker bordje vol waar heel het gezin van zal smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en snij de aardappelen in wedges (partjes). Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze grof. Meng de aardappelen met 2/3 van de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout en schik ze op de bakplaat. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Was de rucola en laat uitlekken.
  • Klop het ei (de eieren) los in een kommetje. Doe de bloem in een kommetje en meng de panko met de parmezaan in nog een apart kommetje. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in lange repen. Kruid ze met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko-parmezaan mengeling.
  • Halveer de kerstomaatjes. Meng ze in een kom samen met de rucola. Maak een dressing door de balsamico met de extra vierge olijfolie te mengen en besprenkel de salade hiermee.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan op een zacht vuur. Bak de kipfilets mooi goudbruin, 5-6 minuten per kant. Serveer samen met het slaatje en de rozemarijn aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 g rucola
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 40 g parmezaan
  • 2 kipfilets
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el bloem
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 846 kcal
  • Koolhydraten 62.1 g
  • Suikers 2.09 g
  • Vetten 40.76 g
  • Verzadigde vetten 9.1 g
  • Eiwitten 54.51 g
  • Vezels 7.31 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.