Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

Alles is lekker met een krokant korstje, toch? Daarom moet je deze heerlijke 'kipstrips' met een krokant korstje van parmezaan zeker eens proberen. Daarbij komen ook nog eens krokante ovengebakken aardappelwedges met rozemarijn en een fris slaatje. Een lekker bordje vol waar heel het gezin van zal smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
balsamico

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en snij de aardappelen in wedges (partjes). Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze grof. Meng de aardappelen met 2/3de van de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout en schik ze op de bakplaat. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Klop het ei (de eieren) los in een kommetje. Doe de bloem in een kommetje en meng de panko broodkruimels met de parmezaan in nog een apart kommetje. Snij de kipfilets in lange repen. Kruid ze met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko-parmezaan mengeling.
  • Halveer de kerstomaatjes. Meng ze in een kom samen met de rucola. Maak een dressing door de balsamico met de extra vierge olijfolie te mengen en besprenkel de salade hiermee.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan op een medium vuur. Bak de kipfilets mooi goudbruin aan alle kanten in 10-12 minuten. Serveer samen met het slaatje en de rozemarijn aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 ei
  • 40 g panko
  • 40 g parmezaan
  • 2 kipfilets
  • 125 g kers­tomaten
  • 50 g rucola
  • 1 kl balsamico

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 864 kcal
  • Koolhydraten 65.71 g
  • Suikers 2.86 g
  • Vetten 40.9 g
  • Verzadigde vetten 9.22 g
  • Eiwitten 54.95 g
  • Vezels 7.49 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.