Kip met oregano en geroosterde groentensalade

Kip met oregano en geroosterde groentensalade

Kip en oregano zijn de beste vriendjes! Ze passen erg goed bij elkaar in dit lekkere gerecht met een originele salade van ovengeroosterde groenten. De lekker frisse dressing met citroen en jawel, oregano, maakt van dit gerecht een ware harmonie aan smaken.

Ingrediënten

Ingredientfoto
aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kipfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij in gelijke blokjes van 1 centimeter. Schil de rode ui en snij in 8 partjes. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik de aardappelen, rode ui, sperziebonen en olijven naast elkaar. Leg er ook de ongepelde knoflook bij. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Hak de oregano fijn. Was de citroen goed, rasp de schil en pers het sap uit. Doe in een kommetje, samen met de extra vierge olijfolie, de helft van de oregano, peper en zout. Meng goed door elkaar.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de rest van de fijngehakte oregano toe. Voeg de kipfilets toe en bak goudbruin aan beide kanten in 8-10 minuten.
  • Haal de groenten uit de oven. Duw het vruchtvlees uit het teentje knoflook en plet met een vork. Meng dit door de dressing. Meng dan de dressing door de groenten in een kom.
  • Serveer de gebakken kip met de geroosterde groentensalade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 1 rode ui
  • 200 g sperziebonen
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g oregano
  • ½ citroen
  • 2 kipfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 579 kcal
  • Koolhydraten 42.84 g
  • Suikers 7.13 g
  • Vetten 27.97 g
  • Verzadigde vetten 4.26 g
  • Eiwitten 35.9 g
  • Vezels 11.25 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.