Kip met knoflookpuree en spinazie

Kip met knoflookpuree en spinazie

Een klassieke maaltijd die we toch een heerlijke en verrassende upgrade geven dankzij de toevoeging van knoflook aan de aardappelpuree en een heerlijk romig sausje voor bij de spinazie. Harmonieuze smaken die dit eenvoudige gerecht toch dat tikkeltje meer geven.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Was de spinazie en laat uitlekken.
  • Pel de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de teentjes knoflook toe. Schep het rond in de pan gedurende 30 seconden en schep de teentjes dan uit de pan. Hou deze opzij. Voeg de kipfilets toe aan de pan en bak ze 3 minuten aan elke kant. Snij ondertussen de ui fijn.
  • Schep de kipfilets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de ui toe aan de pan en stoof 5-6 minuten op een matig vuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Pers er de knoflook bij. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Voeg de room toe aan de pan. Roer goed door en leg er de kipfilets terug bij. Laat 4 minuten zachtjes pruttelen. Draai de kipfilets om en voeg de spinazie toe. Roer goed om tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de knoflookpuree met de gebakken kipfilet, de spinazie en de roomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilets
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 ui
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 686 kcal
  • Koolhydraten 54.71 g
  • Suikers 9.79 g
  • Vetten 30.07 g
  • Verzadigde vetten 14.49 g
  • Eiwitten 45.57 g
  • Vezels 10.39 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.