Kip met kaaskorstje, rozemarijnaardappelen en sperzieboontjes

Kip met kaaskorstje, rozemarijnaardappelen en sperzieboontjes

Alles smaakt lekkerder in een krokant korstje, zeker als er ook nog eens kaas in dat korstje zit! Maak zelf deze heerlijke kipfilets gepaneerd met panko en geraspte harde kaas. Daarbij komen sperzieboontjes en kruidige rozemarijnaardappelen. Een heerlijke maaltijd waar ook de allerkleinsten graag van zullen smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
sperzieboon

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en snij de aardappelen in blokjes. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze grof. Meng de aardappelen met 2/3de van de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout en leg ze op de bakplaat. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Klop het ei (de eieren) los in een kommetje. Doe de bloem in een kommetje en meng de panko met de geraspte kaas in nog een apart kommetje. Snij de kipfilets in lange repen. Kruid ze met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko-kaas mengeling.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan op een medium vuur. Bak de kipreepjes mooi goudbruin en gaar aan alle kanten gedurende 8-10 minuten.
  • Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 4-5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • Serveer de kip samen met de sperziebonen en de rozemarijnaardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 2 kipfilets
  • 300 g sperziebonen

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 3 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 762 kcal
  • Koolhydraten 63.21 g
  • Suikers 3.91 g
  • Vetten 31.68 g
  • Verzadigde vetten 6.87 g
  • Eiwitten 52.95 g
  • Vezels 11.48 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.