Kip met groene curry, spinazie en champignons

Kip met groene curry, spinazie en champignons

Wat een heerlijk licht en kruidig éénpansgerecht! We maken een groene curry met kip, spinazie en champignons. Lekker veel groenten en dus ook koolhydraatarm. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
groene currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knofook. Schil en rasp de gember. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Hak de spinazie grof. Snij de lente-ui in schuine ringetjes. Dep de kipfilet droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak ze 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de pan en voeg de ui, knoflook en gember toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de champignons toe. Bak 5 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe (of gebruik wat minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 1 minuut en voeg dan de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe.
  • Roer goed om en voeg de kippenreepjes en de spinazie toe. Laat nog 3-4 minuten pruttelen.
  • Schep de curry in diepe borden en serveer met de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 250 g champignons
  • 200 g spinazie
  • 1 lente-uitje
  • 2 kipfilets
  • ½ el groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 564 kcal
  • Koolhydraten 11.03 g
  • Suikers 5.86 g
  • Vetten 38.36 g
  • Verzadigde vetten 21.28 g
  • Eiwitten 42.67 g
  • Vezels 6.94 g

Allergenen Schaaldieren, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.