Kip met groene curry en sperzieboontjes

Kip met groene curry en sperzieboontjes

Kip met curry is zo'n typisch gerecht dat je gaat afhalen, maar zoals zo vaak geldt: wat je zelf doet, doe je beter! Deze heerlijke schotel met kip, groene curry en sperzieboontjes zal nog lang nazinderen op je smaakpapillen, beloofd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
groene currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen en halveer ze. Pluk de blaadjes koriander. Snij de kipfilets in blokjes.
  • Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de arachideolie in een brede antikleefpan. Voeg de blokjes kip en de knoflook toe en laat mooi goudbruin bakken. Voeg de groene curry toe en laat kort meebakken. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Voeg de sperzieboontjes toe en laat nog 3-5 minuten mee garen. Kruid met peper en zout en pers er het sap van de halve limoen bij.
  • Serveer de rijst met de kip met groene curry en de blaadjes koriander erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el groene currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 734 kcal
  • Koolhydraten 72.56 g
  • Suikers 4.25 g
  • Vetten 31.58 g
  • Verzadigde vetten 20.1 g
  • Eiwitten 38.91 g
  • Vezels 5 g

Allergenen Soja, Schaaldieren, Vis, Pinda, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.