Kip met geroosterde groentefrietjes en dragonmayonaise

Kip met geroosterde groentefrietjes en dragonmayonaise

Een prachtig kleurrijk bordje met een regenboog aan groentefrietjes: van wortel, zoete aardappel, pastinaak en courgette. Daarbij komt een lekker sappige kipfilet en een verrassende knoflook-dragonmayonaise. Koolhydraatarm genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
dragon

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in frietjes. Was en snij de zoete aardappel in frietjes. Snij de courgette in frietjes (je hebt de zachte kern niet nodig). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes en de ongepelde knoflook. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Kruid de kipfilets met peper, zout en de kipkruiden. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kipfilets goudbruin gedurende 5 minuten. Leg de kipfilets dan nog 5 minuten mee in de oven bij de groentefrietjes.
  • Snij de dragon fijn. Haal de knoflook uit de oven, verwijder het vel en plet fijn. Meng beide door de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de kipfilets met de groentefrietjes en de dragonmayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 zoete aardappelen
  • ½ courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 10 g dragon

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 722 kcal
  • Koolhydraten 37.99 g
  • Suikers 12.3 g
  • Vetten 43.78 g
  • Verzadigde vetten 6.26 g
  • Eiwitten 40.38 g
  • Vezels 10.2 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Soja, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.