Kip met gember, paksoi en bloemkoolrijst

Kip met gember, paksoi en bloemkoolrijst

Een heerlijke snelle wok! Een klassieke Chinese combinatie van kip, gember, paksoi en sojasaus. Daarbij serveren we bloemkoolrijst om het lekker licht te houden. Moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
bloemkoolrijst

Bereidingswijze

  • Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen, hou het witte en groene deel gescheiden. Snij de paksoi in reepjes. Hak de pinda's grof. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok of grote pan en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak 3-4 minuten. Kruid met peper en zout. Schep de kippenreepjes uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook, gember en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 2 minuten. Voeg dan de paksoi toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de kip terug toe en roerbak opnieuw 2 minuten. Voeg de sojasaus toe en laat nog 1-2 minuten pruttelen.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een aparte antikleefpan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 50 milliliter water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de gewokte kip. Werk af met de grofgehakte pinda's en het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 30 g pinda's
  • 2 kipfilets
  • 2 el sojasaus
  • 300 g bloemkoolrijst

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 553 kcal
  • Koolhydraten 15.53 g
  • Suikers 9.1 g
  • Vetten 32.14 g
  • Verzadigde vetten 5.26 g
  • Eiwitten 47.25 g
  • Vezels 5.38 g

Allergenen Pinda, Noten, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.