Kip met gebakken aardappelen, snijbonen en dragonmayonaise

Kip met gebakken aardappelen, snijbonen en dragonmayonaise

Een degelijk bordje eten, waar jong en oud van zal smullen! Lekker sappige kipfilet met daarbij gebakken patatjes, snijbonen én een verrassend lekkere dragonmayonaise. Simpele kost die smaakt, meer moet het toch niet zijn soms?

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
snijboon
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
dragon
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 x 2 centimeter. Kook ze beetgaar in gezouten water in 10 minuten. Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Voeg ze de laatste 4 minuten toe aan de aardappelen. Giet af.
  • Snij de ui fijn. Pluk de blaadjes dragon en snij ze fijn. Meng de mayonaise met de mosterd en de dragon. Kruid met peper en zout.
  • Kruid de kipfilets met peper, zout en kipkruiden. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de kipfilets 5 minuten aan elke kant. Schep de kipfilets uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie.
  • Smelt de rest van de boter in de pan en stoof de ui voor 2 minuten. Voeg dan de aardappelen en snijboontjes toe en bak ze 3 minuten aan. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de kipfilets met de gebakken aardappelen, snijbonen en de dragonmayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 250 g snijbonen
  • 1 ui
  • 10 g dragon
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 709 kcal
  • Koolhydraten 48.78 g
  • Suikers 6.18 g
  • Vetten 36.29 g
  • Verzadigde vetten 12.84 g
  • Eiwitten 43.6 g
  • Vezels 12.8 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.