Kip met currysaus en paprikarijst

Kip met currysaus en paprikarijst

Kip met currysaus, een 'match made in heaven'. Wist je trouwens dat het echt niet zo moeilijk is om een heerlijke currysaus zelf te maken? En de paprikarijst is ook erg lekker en origineel. Een klassieker in een leuke nieuwe bereiding. Test het vooral zelf!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
kipfilet

Bereidingswijze

  • Snij de rode en gele paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Snij de sjalot fijn. Schil de appel en snij in fijne blokjes. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  • Kook de rijst: breng per persoon 500 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg dan de blokjes paprika toe en laat nog 4 minuten verderkoken. Giet de rijst en paprika af en laat uitlekken.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een kookpotje en stoof de sjalot 2 minuten. Voeg de appelblokjes en het currypoeder toe en stoof 4 minuten mee. Schenk er nu de kippenbouillon en lichte room bij. Meng goed en breng aan de kook. Laat een 3-tal minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en mix de saus met een staafmixer.
  • Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de kipfilets mooi goudbruin, 5 minuten per kant.
  • Serveer de paprikarijst met de kipfilets, schep er de currysaus over en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 sjalot
  • ½ appel
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl curry­poeder
  • 1 brikje lichte room
  • 2 kipfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 796 kcal
  • Koolhydraten 82.82 g
  • Suikers 18.11 g
  • Vetten 30.04 g
  • Verzadigde vetten 10.68 g
  • Eiwitten 45.08 g
  • Vezels 8.56 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Mosterd, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.