Kip met citroen, look, olijven en krieltjes

Kip met citroen, look, olijven en krieltjes

Een verrassende ovenschotel met kip, look, olijven, krieltjes en citroen. Ja hoor, de citroen gaat ook mee in de oven. Zo laat hij zijn sappen goed los en zorgt voor een heerlijk fris en vol sausje bij dit gerecht. Bij het serveren lepel je ook nog wat van de citroensaus over de salade, echt zo lekker licht en verrassend!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
groene olijf
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel de teentjes knoflook. Was de citroen goed en snij in partjes. Was en halveer de krieltjes. Snij de kipfilets elks in 3 gelijke stukken. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los de kippenbouillon hierin op.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan, die ook in de oven mag. Heb je die niet, dan kan je later het gerecht overscheppen in een ovenschaal. Voeg de stukken kipfilet toe en laat 5 minuten bakken. Draai de kipfilets om en schuif ze naar de zijkant van de pan.
  • Voeg de kippenbouillon en de krieltjes toe. Als de bouillon kookt, voeg je de teentjes knoflook, olijven, citroenpartjes en de takjes tijm toe. Kruid met peper en zout. Zet de pan nu in de oven, of schep alles over in een ovenschaal en zet in de oven voor 15 minuten.
  • Haal uit de oven en schep de kipfilets eruit. Bewaar onder aluminiumfolie. Zet de rest nog 5 minuten in de oven.
  • Serveer het gerecht met de gemengde sla. Schep wat van het braadvocht bij de salade, voor een heerlijke dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 400 g krielaardappelen
  • 2 kipfilets
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 80 g groene olijven
  • 10 g tijm
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 464 kcal
  • Koolhydraten 44.21 g
  • Suikers 3.86 g
  • Vetten 15.04 g
  • Verzadigde vetten 2.38 g
  • Eiwitten 35.23 g
  • Vezels 9.48 g

Allergenen Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.