Kip met broccoli in een romige saus met geroosterde aardappelen

Kip met broccoli in een romige saus met geroosterde aardappelen

Heerlijk comfort food voor op een koude dag: gebakken kipfilets met broccoli in een romig sausje met wat mosterd bij. Past heerlijk bij de geroosterde aardappelen. Een (bijna) éénpansgerecht waar het hele gezin van zal smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de broccoli in kleine roosjes. Pers de knoflook.
  • Smelt de boter in een grote antikleefpan. Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze 2 minuten aan elke kant op hoog vuur. Schep uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de knoflook toe aan de pan en roerbak 1 minuut. Voeg dan de room, per persoon 50 milliliter water en de mosterd toe. Verkruimel er de kippenbouillon bij en roer goed om. Leg de kipfilets en de broccoliroosjes in de saus en zet een deksel op de pan. Laat 8 minuten garen op een zacht vuur. Proef of de broccoli gaar is en kruid met peper en zout.
  • Serveer de kip met de broccoli en de geroosterde aardappelen. Werk af met de romige saus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 1 brikje lichte room
  • ½ kippen­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 730 kcal
  • Koolhydraten 44.36 g
  • Suikers 7.15 g
  • Vetten 37.26 g
  • Verzadigde vetten 15.22 g
  • Eiwitten 48.81 g
  • Vezels 14.04 g

Allergenen Lactose, Selderij, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.