Kip met bloemkool-knoflookpuree en spinazie-roomsaus

Kip met bloemkool-knoflookpuree en spinazie-roomsaus

Bloemkool, knoflook en spinazie: het is werkelijk een overheerlijke combinatie! We maken een smeuïge bloemkool-knoflookpuree met daarbij een stukje malse kip en een zalige spinazie-roomsaus. Je eet lekker veel groenten en toch voelt dit aan als comfort food. Weer een koolhydraatarm toppertje van 15gram!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij de bloemkool in roosjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen en bloemkoolroosjes toe. Laat 20 minuten koken en giet dan af.
  • Pel de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflookteentjes toe. Schep ze rond in de pan gedurende 30 seconden en schep de teentjes dan uit de pan. Hou deze opzij. Voeg de kipfilets toe aan de pan en bak ze 4 minuten aan elke kant. Snij ondertussen de ui fijn. Hak de spinazie grof.
  • Schep de kipfilets uit de pan en bewaar ze onder aluminiumfolie. Voeg de ui toe aan de pan en stoof ze 3-4 minuten op een matig vuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat 4 minuten pruttelen.
  • Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn. Pers er de knoflook bij. Voeg de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Voeg de room toe aan de pan. Roer goed door en leg er de kipfilets terug bij. Laat 4 minuten pruttelen. Draai de kipfilets om en voeg de spinazie toe. Roer goed om tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de bloemkool-knoflookpuree met de gebakken kipfilet, de spinazie en de roomsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 200 g spinazie
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 618 kcal
  • Koolhydraten 37.51 g
  • Suikers 13.79 g
  • Vetten 29.95 g
  • Verzadigde vetten 14.49 g
  • Eiwitten 46.27 g
  • Vezels 10.66 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.