Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous

Kip met abrikozen en bloemkoolcouscous

Kip, abrikozen, geroosterde amandelschilfers en ras el hanout is een heerlijke combinatie uit de Marokkaanse keuken. We maken er een lekker, maar ook gezond stoofpotje van en serveren er originele bloemkoolcouscous bij. Verrassend en lekker licht, zo hebben we het graag!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
gedroogde abrikoos
Ingredientfoto
amandel­schilfer
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
kurkuma
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Snij de kip in blokjes. Snij de gedroogde abrikozen in vier. Doe de amandelschilfers in een antikleefpan en rooster ze zonder vetstof kort op het vuur, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof 1 minuut glazig en voeg dan de helft van de ras el hanout en kurkuma toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de kippenblokjes toe. Laat 4 minuten bakken.
  • Voeg de gedroogde abrikozen toe, samen met per persoon 75 milliliter heet water. Verkruimel er de kippenbouillon bij. Laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur, kruid met peper en zout.
  • Hak de bloemkool heel fijn. Je kan dit ook in de keukenrobot of blender doen. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de bloemkoolcouscous, de rest van de ras el hanout en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten, tot de bloemkoolcouscous zacht is. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes koriander.
  • Serveer de bloemkoolcouscous met het stoofpotje van kip en abrikozen. Strooi er de amandelschilfers over en werk af met korianderblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 kipfilets
  • 40 g gedroogde abrikozen
  • 2 el amandel­schilfers
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 kl kurkuma
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 300 g bloemkool
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 495 kcal
  • Koolhydraten 27.43 g
  • Suikers 20.79 g
  • Vetten 22.28 g
  • Verzadigde vetten 3.04 g
  • Eiwitten 42.29 g
  • Vezels 9.3 g

Allergenen Sulfiet, Noten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.