Kip masala met zoete aardappelen

Kip masala met zoete aardappelen

Een heerlijk geurig en lichtjes pittig éénpansgerecht, geïnspireerd op de Indische keuken: gemarineerde kip masala met rode ui, zoete aardappel en spinazie. Gemakkelijk om klaar te maken en heerlijk geurig: zo zet je met gemak een topmaaltijd op tafel!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Snij de rode ui in partjes en pers de knoflook. Snij de kipfilets in blokjes. Doe de plantaardige olie, het currypoeder, de garam masala, de rode ui, de knoflook, de kippenblokjes en peper en zout in een kom. Meng goed door elkaar en laat 10 minuten marineren.
  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes.
  • Verhit een stoofpot en voeg de gemarineerde kip toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan per persoon 200 milliliter warm water toe. Breng aan de kook, voeg de blokjes zoete aardappelen toe, zet een deksel op de pot en laat 15 minuten pruttelen. Roer regelmatig om.
  • Proef of de kip en zoete aardappel gaar zijn en roer er dan de spinazie door. Laat nog 2 minuten doorgaren. Kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl curry­poeder
  • 2 kl garam masala
  • 400 g zoete aardappelen
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 100 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 511 kcal
  • Koolhydraten 43.74 g
  • Suikers 11.04 g
  • Vetten 17.83 g
  • Verzadigde vetten 2.8 g
  • Eiwitten 40.15 g
  • Vezels 7.58 g

Allergenen Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.