Kip lo mein

Kip lo mein

Lo mein is een gerecht uit de Chinese keuken en wilt zoveel zeggen als 'gewokte noedels'. Een heerlijk roerbakgerecht met malse kippenblokjes, lekkere groentjes en een overheerlijk sausje op basis van hoisin. De Chinese keuken op zijn best!

Ingrediënten

Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
hoisin saus

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Snij de rode paprika in reepjes. Snij de peultjes in reepjes. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes koriander. Snij de kip in blokjes.
  • Doe de sojasaus, hoisinsaus, per persoon 1 eetlepel water, 1/3de van de arachideolie, geperste knoflook, bruine suiker en maïszetmeel samen in een kommetje en meng goed.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok en roerbak de kip 6 minuten. Schep uit de pan en hou apart. Voeg de rest van de arachideolie toe en voeg de rode paprika en peultjes toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg dan opnieuw de kip toe. Voeg de noedels en de saus toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Als de saus begint te dikken, is het gerecht klaar. Werk af met blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g eiernoedels
  • 1 rode paprika
  • 100 g peultjes
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilets
  • 2 el sojasaus
  • 1 el hoisin saus

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • 2 kl bruine suiker
  • 1 kl maïszetmeel

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 754 kcal
  • Koolhydraten 79.87 g
  • Suikers 13.8 g
  • Vetten 24.86 g
  • Verzadigde vetten 3.9 g
  • Eiwitten 50.08 g
  • Vezels 4.63 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.