Kip Kung Pao

Kip Kung Pao is een Chinees wokgerecht met kip, noten en een lekker sausje. Het gerecht kwam oorspronkelijk uit de provincie Sichuan, waar ze er vurige sichuan-peper aan toevoegden. Wij houden het iets milder met deze snelle roerbak die toch goed afsmaakt en bovendien lekker licht is. Smakelijk!
Ingrediënten

jasmijnrijst

knoflook

rode chilipeper

gember

lente-uitje

kastanjechampignon

sojasaus

rijstazijn

kipfilet

cashewnoot
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Snij de knoflook en de chilipeper fijn. Schil de gember en snij fijn. Snij de lente-uitjes fijn en snij de champignons in twee.
- Meng de sojasaus, rijstazijn en de suiker. Dit is de kung pao-mix. Snij de kipfilets in reepjes en voeg toe aan de marinade.
- Verwarm een wok en voeg de olie toe. Voeg de champignons toe en laat aankleuren.
- Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), knoflook, gember en 3/4de van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten bakken, voeg dan de kip en kung pao-mix toe en roerbak voor 5-7 minuten. Voeg de rijst toe en bak enkele minuten mee. Haal de pan van het vuur en roer er de cashewnoten door.
- Serveer de gebakken rijst in kommetjes en strooi er de resterende lente-uitjes over.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g jasmijnrijst
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 20 g gember
- 3 lente-uitjes
- 250 g kastanjechampignons
- 2 el sojasaus
- 2 el rijstazijn
- 2 kipfilets
- 30 g cashewnoten
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 el suiker
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 662 kcal
- Koolhydraten 77.45 g
- Suikers 13.13 g
- Vetten 16.53 g
- Verzadigde vetten 3.1 g
- Eiwitten 47.85 g
- Vezels 5.64 g
Allergenen Gluten, Soja, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.