Kip Kung Pao

Kip Kung Pao

Kip Kung Pao is een Chinees wokgerecht met kip, noten en een lekker sausje. Het gerecht kwam oorspronkelijk uit de provincie Sichuan, waar ze er vurige sichuan-peper aan toevoegden. Wij houden het iets milder met deze snelle roerbak die toch goed afsmaakt en bovendien lekker licht is. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kastanje­champignon
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
cashewnoot

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de knoflook en de chilipeper fijn. Schil de gember en snij fijn. Snij de lente-uitjes fijn en snij de champignons in twee.
  • Meng de sojasaus, rijstazijn en de suiker. Dit is de kung pao-mix. Snij de kipfilets in reepjes en voeg toe aan de marinade.
  • Verwarm een wok en voeg de olie toe. Voeg de champignons toe en laat aankleuren.
  • Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), knoflook, gember en 3/4de van de lente-uitjes toe. Laat 2 minuten bakken, voeg dan de kip en kung pao-mix toe en roerbak voor 5-7 minuten. Voeg de rijst toe en bak enkele minuten mee. Haal de pan van het vuur en roer er de cashewnoten door.
  • Serveer de gebakken rijst in kommetjes en strooi er de resterende lente-uitjes over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 3 lente-uitjes
  • 250 g kastanje­champignons
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 kipfilets
  • 30 g cashewnoten

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el suiker

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 662 kcal
  • Koolhydraten 77.45 g
  • Suikers 13.13 g
  • Vetten 16.53 g
  • Verzadigde vetten 3.1 g
  • Eiwitten 47.85 g
  • Vezels 5.64 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.