Kip korma met gemberrijst

Kip korma met gemberrijst

Kip korma is een lichte en milde curry uit Indië. De blokjes kipfilet worden gemarineerd in een kruidig yoghurtsausje, wat zorgt voor heerlijk malse kip in een zalige zachte, romige saus. De gemberrijst zorgt voor wat punch in het gerecht. Kip curry op z'n Indisch!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
garam masala

Bereidingswijze

  • Pers de teentjes knoflook. Pers het sap van de citroen. Doe de yoghurt, het sap van de citroen en de helft van de geperste knoflook in een schaal. Kruid met peper en zout en meng goed. Snij de kipfilet in blokjes en leg ze in het yoghurtmengsel. Schep goed om en zet in de koelkast.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de uien in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Schil de gember en rasp fijn.
  • Verhit de plantaardige olie in een grote antikleefpan. Voeg de uien, de rest van de knoflook en de helft van de geraspte gember toe en stoof op een medium vuur gedurende 5-7 minuten, tot de uien beginnen te kleuren.
  • Voeg dan de kip en de marinade toe. Voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Zet het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten zachtjes garen. Schep af en toe om. Snij ondertussen de tomaten in fijne blokjes.
  • Controleer of de kip gaar is en voeg het amandelpoeder, de garam masala en de melk toe. Kruid af met peper en zout en roer goed om.
  • Roer de lente-ui en de rest van de gember door de rijst. Serveer met de kip korma en werk af met de tomatenblokjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 uien
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 2 tomaten
  • 30 g amandel­poeder
  • 2 kl garam masala

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • 3 el melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 730 kcal
  • Koolhydraten 86.77 g
  • Suikers 18.6 g
  • Vetten 18.76 g
  • Verzadigde vetten 2.74 g
  • Eiwitten 50.28 g
  • Vezels 9.54 g

Allergenen Lactose, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.