Kip kiev met paprikarijst

Kip kiev met paprikarijst

Kip kiev is een Russisch gerecht met kruidenboter gevulde kipfilet in een krokant korstje. Daarbij komt heerlijke rijst op smaak gebracht met zoete blokjes paprika en paprikapoeder. Een lekker vullend gerecht uit het koude Rusland, dat smaakt met eender welk weer!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
paprika­poeder

Bereidingswijze

  • Haal de boter uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Snij de rode en gele paprika in blokjes. Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de kipfilets overlangs in twee, maar laat 1 zijde vastzitten (zoals een envelopje).
  • Kook de rijst: breng per persoon 500 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de blokjes paprika toe en laat nog 5 minuten verderkoken. Giet de rijst en paprika af en laat uitlekken.
  • Meng de geperste knoflook met de helft van de peterselie en de boter tot een kruidenboter. Kruid bij met peper en zout. Vul de kipfilets met de kruidenboter en vouw dicht, zodat de boter mooi binnenin zit. Steek eventueel vast met houten prikkers.
  • Doe de bloem, het ei en het paneermeel in aparte kommetjes. Klop het ei los. Kruid de kip met peper en zout. Haal eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het paneermeel.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kip 15 minuten aan beide kanten op een middelhoog vuur. Schep de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de rijst en paprika toe, samen met het paprikapoeder, peper en zout. Roerbak nog 5 minuten en schep uit de pan. Roer er de rest van de fijngehakte peterselie door. Snij de kipfilets in 2 en serveer met de gebakken paprikarijst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 ei
  • 5 el paneermeel
  • 1 kl paprika­poeder

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 960 kcal
  • Koolhydraten 104.26 g
  • Suikers 9.21 g
  • Vetten 35.84 g
  • Verzadigde vetten 13.62 g
  • Eiwitten 51.44 g
  • Vezels 6.86 g

Allergenen Ei, Gluten, Sulfiet, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.