Kip Katsu met wortel en spinazie

Kip Katsu met wortel en spinazie

Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Vlees, in dit geval kipfilets, wordt gepaneerd in panko, dat is Japans broodkruim. Het resultaat is sappig en mals vlees in een lekker krokant korstje! Er komt een heerlijk zoet currysausje bij met worteltjes en spinazie. Een originele en vullende maaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
lichte zure room
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil de wortelen, halveer in de lengte en snij dan in halve maantjes. Leg de kipfilets tussen vershoudfolie en sla plat met bijv. een deegrol tot 1 centimeter dikte. Doe de zure room in een diep bord met een snuifje zout en peper. Doe de panko in een ander diep bord.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Verkruimel de helft van de kippenbouillon erbij. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui 5 minuten op medium vuur. Voeg de wortelen toe en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten stoven. Voeg nu de knoflook, currypoeder en de bloem toe. Roer goed en laat 1 minuut bakken.
  • Voeg per persoon 150 milliliter water toe en verkruimel de rest van de kippenbouillon hierover. Voeg de honing en sojasaus toe. Laat 10 minuten pruttelen tot de wortelen gaar zijn. Roer er nu de spinazie door en zet een deksel half op de pan.
  • Haal de kipfilets door de zure room en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de olijfolie in een andere antikleefpan en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Snij de kipfilets in reepjes. Serveer de jasmijnrijst met de currysaus en de gepaneerde kippenreepjes erbovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 kipfilets
  • ½ potje lichte zure room
  • 8 el panko
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kl curry­poeder
  • 1 stick honing
  • 2 el sojasaus
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1½ el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 832 kcal
  • Koolhydraten 98.96 g
  • Suikers 20.66 g
  • Vetten 23.52 g
  • Verzadigde vetten 6.07 g
  • Eiwitten 51.13 g
  • Vezels 10.75 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Selderij, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.