Kip Katsu met currysaus

Kip Katsu met currysaus

Katsu is een Japanse bereiding voor wat wij kennen als een schnitzel! Vlees, in dit geval kipfilets, wordt gepaneerd in panko, dat is Japans broodkruim. Het resultaat is sappig en mals vlees in een lekker krokant korstje! We serveren er een heerlijke homemade currysaus met groentjes bij. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Snij de paprika in fijne blokjes. Snij de wortelen fijn. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook. Los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een antikleefpan en voeg de wortelen toe. Voeg na 3 minuten ook de paprikablokjes toe. Laat 7-8 minuten bakken op een matig vuur.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een kookpotje en voeg de ui en het currypoeder toe en stoof 4 minuten. Schenk er nu de kippenbouillon en lichte room bij. Meng goed en breng aan de kook. Laat een 5-tal minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en mix de saus met een staafmixer. Roer er dan de gestoofde paprika en wortelen door. Hou warm op een matig vuur.
  • Leg de kipfilets tussen vershoudfolie en sla plat met bijv. een deegrol tot 1 centimeter dikte. Kruid ze met peper en zout. Klop het ei los in een kommetje. Doe de panko in een diep bord.
  • Haal de kipfilets door het ei en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de arachideolie in de antikleefpan en bak de kipfilets goudbruin en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Snij de kipfilets in reepjes. Serveer de jasmijnrijst met de currysaus en de gepaneerde kippenreepjes erbovenop.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 2 wortelen
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl curry­poeder
  • 1 brikje lichte room
  • 2 kipfilets
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 950 kcal
  • Koolhydraten 90.62 g
  • Suikers 17.8 g
  • Vetten 40.78 g
  • Verzadigde vetten 12.75 g
  • Eiwitten 50.48 g
  • Vezels 10.59 g

Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Mosterd, Lactose, Ei, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.