Kip jalfrezi

Kip jalfrezi

Kip jalfrezi kent zijn oorsprong in India en wil in het Bengaals zoveel zeggen als 'pikant'. De curry werd uitgevonden als een manier om restjes op te maken. Wij zorgen uiteraard voor 100% verse ingrediënten om van dit kruidige Indische gerecht een toppertje te maken. Hou je niet zo van pikante kost? Gebruik dan wat minder van de groene chilipeper.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groene chilipeper
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Halveer de ui en snij in plakjes. Snij de groene en rode paprika in reepjes. Snij de groene chilipeper in fijne ringetjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de helft van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok. Voeg de geperste knoflook, de helft van de groene chilipeper, komijn, garam masala, suiker en een snufje zout toe. Roerbak gedurende 3-4 minuten.
  • Voeg dan de kippenblokjes toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg het blik tomatenblokjes en de yoghurt toe en roer goed om. Laat zachtjes pruttelen gedurende 8 minuten.
  • Verhit ondertussen de resterende plantaardige olie in een andere pan en voeg de ui, de rode en de groene paprika toe. Roerbak gedurende 4-5 minuten.
  • Voeg dan de gebakken groenten toe aan de kip. Kruid af met peper en zout. Serveer de kip jalfrezi met de rijst. Als je graag pikant eet, kan je de rest van de groene chilipeper erover strooien.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 groene chilipeper
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kl komijn
  • 1 kl garam masala
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 2 el magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 665 kcal
  • Koolhydraten 82.2 g
  • Suikers 15.97 g
  • Vetten 17.77 g
  • Verzadigde vetten 2.9 g
  • Eiwitten 39.64 g
  • Vezels 8 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.