Kip in zoetzure saus
Kip in zoetzure saus kennen we natuurlijk allemaal van de afhaalchinees. Wat niet veel mensen weten, is dat je deze favoriet ook heel snel zelf kan klaarmaken, en minstens even lekker! Een overheerlijk wokgerecht, waar ook de kleinsten van zullen smullen.
Ingrediënten
jasmijnrijst
ananas
rode paprika
lente-uitje
kipfilet
peultje
chilisaus
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes. Snij de kip in blokjes.
- Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel. Verhit de arachideolie in een wok en bak de kippenblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren.
- Voeg dan de blokjes paprika en de peultjes toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg de suiker toe en blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilisaus en wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog 5 minuten sudderen.
- Serveer de kip in zoetzure saus met de jasmijnrijst en werk af met de lente-uitjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g jasmijnrijst
- 1 blik ananas
- 1 rode paprika
- 2 lente-uitjes
- 2 kipfilets
- 100 g peultjes
- 1 el chilisaus
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el maïszetmeel
- 1 el suiker
- 3 el ketchup
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 720 kcal
- Koolhydraten 111.04 g
- Suikers 34.96 g
- Vetten 9.62 g
- Verzadigde vetten 1.67 g
- Eiwitten 42.56 g
- Vezels 6.16 g
Allergenen Gluten, Soja, Pinda, Sulfiet, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.