Kip in zoetzure saus met bloemkoolrijst

Kip in zoetzure saus met bloemkoolrijst

We nemen een echte klassieker van bij de Chinees, maar geven er een gezonde twist aan, door er heerlijke bloemkoolrijst bij te serveren. Zo origineel en zo smaakvol. Dit is lekker licht genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
bloemkoolrijst
Ingredientfoto
chilisaus

Bereidingswijze

  • Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes, hou het groene en witte deel gescheiden. Snij de kip in blokjes.
  • Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en bak de kippenblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren.
  • Voeg dan de blokjes paprika, de peultjes en het witte deel van de lente-ui toe. Roerbak voor 3 minuten. Blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilisaus, per persoon 2 eetlepels water en wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog 5 minuten sudderen.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de kip in zoetzure saus met de bloemkoolrijst en werk af met het groen van de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 blik ananas
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilets
  • 100 g peultjes
  • 200 g bloemkoolrijst
  • 1 el chilisaus

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 el maïszetmeel
  • 3 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 450 kcal
  • Koolhydraten 47.73 g
  • Suikers 29.88 g
  • Vetten 9.29 g
  • Verzadigde vetten 1.52 g
  • Eiwitten 39.31 g
  • Vezels 5.18 g

Allergenen Gluten, Soja, Pinda, Sulfiet, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.